Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kruche babeczki z kaszanką"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 219
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 795
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2826
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 219
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 795
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2826
Składniki
Ciasto: mąkę przesiewam z proszkiem na stolnicę. Dodaję zimną margarynę, sól ziołową, dwie łyżki wody, jajko i żółtko. Zagniatam ciasto. Zawijam je w folię i wkładam do lodówki na 30 minut. Następnie ciasto rozwałkowuję. Z placka wycinam kółka. Foremki smaruję tłuszczem. Wylepiam ciastem. Spody gęsto nakłuwam widelcem.
Nadzienie: cebulę obieram i kroję w plasterki, lekko podsmażam na oleju. Dokładam kaszankę. Smażę jeszcze 2–3 minuty. Przygotowane spody napełniam farszem z kaszanki. Babeczki wstawiam do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C. Piekę 25 minut. Dekoruję ogórkiem oraz szczypiorkiem.Źródło: Naj