Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Krupnik staropolski"
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5304
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34490
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2144
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113808
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5304
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34490
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2144
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113808
Składniki
Mięso umyj i włóż do dużego garnka. Zalej 2 litrami zimnej wody. Wstaw na ogień, zagotuj pod przykryciem, zmniejsz ogień. Wrzuć grzybki i przyprawy.
Warzywa (oprócz cebuli)oczyść, dokładnie opłucz, osusz. Pokrój na mniejsze kawałki. Cebulę obierz, pokrój na cząstki, podsmaż na suchej patelni, by lekko zbrązowiała. Warzywa dodaj do wywaru. Gotuj 50-60 minut na małym ogniu.
Kaszę opłucz kilkakrotnie pod bieżącą wodą (po ostatnim płukaniu woda ma być przeźroczysta). Kaszę wsyp do rosołu, ewentualnie posól. Gotuj, aż kasza będzie miękka.
Wyjmij mięso, pokrój na mniejsze kawałki. Ewentualnie domieszaj śmietanę.Źródło: Naj