Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Krupnik staropolski"
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 30
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 95
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 296
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 30
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 95
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 296
Składniki
Mięso umyj i włóż do dużego garnka. Zalej 2 litrami zimnej wody. Wstaw na ogień, zagotuj pod przykryciem, zmniejsz ogień. Wrzuć grzybki i przyprawy.
Warzywa (oprócz cebuli)oczyść, dokładnie opłucz, osusz. Pokrój na mniejsze kawałki. Cebulę obierz, pokrój na cząstki, podsmaż na suchej patelni, by lekko zbrązowiała. Warzywa dodaj do wywaru. Gotuj 50-60 minut na małym ogniu.
Kaszę opłucz kilkakrotnie pod bieżącą wodą (po ostatnim płukaniu woda ma być przeźroczysta). Kaszę wsyp do rosołu, ewentualnie posól. Gotuj, aż kasza będzie miękka.
Wyjmij mięso, pokrój na mniejsze kawałki. Ewentualnie domieszaj śmietanę.Źródło: Naj