Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Krupnik z białą kiełbasą"
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3870
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34222
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1644
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113656
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3870
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34222
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1644
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113656
Składniki
<strong>Przepis przysłała Jadwiga Smolińska z Koronowa</strong>
Ziemniaki, paprykę i cebulę pokrój w kostkę, czosnek w słupki, por na plasterki, marchewkę, seler i pietruszkę zetrzyj na tarce. Masło stop na patelni, podsmaż warzywa.
Zagotuj 2 i pół litra wody. Dodaj kostki rosołowe, przesmażone warzywa, pokrojone pomidory i kaszę. Gotuj do miękkości.
Kiełbasę pokrój na plasterki, dodaj do zupy, wsyp przyprawy. Wlej śmietanę, zgotuj. Przypraw, posyp natką.
czas przygotowania 45 min, ilość porcji 6, cena za porcję 2 złŹródło: Chwila dla Ciebie