Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Krwiste steki z rusztu"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 785
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 917
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 132
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2817
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 785
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 917
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 132
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2817
Składniki
Oliwę wymieszać z wódką. Doprawić pieprzem i oregano. Mięso umyć, osuszyć. Pokroić w poprzek włókien na plastry o grubości 2 cm (nie rozbijać).
Włożyć mięso do miski z zalewą, wstawić do lodówki na co najmniej godzinę. Po tym czasie plastry mięsa lekko osączyć, układać na rozpalonym ruszcie. Piec po 2 minuty z każdej strony, by były naprawdę krwiste; po 3 minuty, żeby były średnio krwiste; po 5 minut, żeby były średnio wypieczone, po 6 minut, żeby były dobrze wypieczone. Solić dopiero po zdjęciu z rusztu.
3, Podawać z grillowanymi plastrami warzyw i rukolą, polanymi sosem do sałat.
ok. 15 minut + marynowanie.Źródło: Twoje Imperium