Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Krwiste steki z rusztu"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 250
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 181
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 250
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 181
Składniki
Oliwę wymieszać z wódką. Doprawić pieprzem i oregano. Mięso umyć, osuszyć. Pokroić w poprzek włókien na plastry o grubości 2 cm (nie rozbijać).
Włożyć mięso do miski z zalewą, wstawić do lodówki na co najmniej godzinę. Po tym czasie plastry mięsa lekko osączyć, układać na rozpalonym ruszcie. Piec po 2 minuty z każdej strony, by były naprawdę krwiste; po 3 minuty, żeby były średnio krwiste; po 5 minut, żeby były średnio wypieczone, po 6 minut, żeby były dobrze wypieczone. Solić dopiero po zdjęciu z rusztu.
3, Podawać z grillowanymi plastrami warzyw i rukolą, polanymi sosem do sałat.
ok. 15 minut + marynowanie.Źródło: Twoje Imperium