Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kulki z ryżem i warzywami"
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2764
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1287
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 738
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 84
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2764
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1287
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 738
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 84
Składniki
Cebulę wraz z czosnkiem obierz, zetrzyj na tarce o małych oczkach i odciśnij sok.
Dodaj je do mięsa mielonego razem z jajkiem, bułką tartą oraz musztardą sarepską. dobrze wyrób, dopraw do smaku solą oraz pieprzem i odstaw na pół godziny.
Z mięsnej masy uformuj nieduże kulki, po czym rozłóż je na blasze. Następnie skrop olejem i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Piecz 15-20 minut.
Ryż ugotuj na półmiękko w osolonej wodzie.
Cukinię oraz paprykę umyj i pokrój w drobną kostkę.
Na dużej patelni rozgrzej olej i podduś pokrojone warzywa. Pod koniec dodaj startą marchewkę. Podsmaż wszystko do miękkości, po czym dołóż kukurydzę oraz ryż.
Rozłóż ryż i warzywa na talerze, a na wierzchu umieść upieczone mięsne kulki.
Czas przygotowania: 50 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 330. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax