Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierś z kurczaka, zielone szparagi i ryż z pysznym serem śmietanowo-serowym z ziołami. Wyjątkowo proste i pyszne danie. Smak podkręca pyszny sos z serem z niebieską pleśnią.
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 499
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1552
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8957
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 499
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1552
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8957
Składniki
Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, w wodzie z dodatkiem curry. Szparagi przygotowujemy - odłamujemy twardą część i w razie potrzeby obieramy. Ja miałam młodziutkie, chude szparagi, które nie wymagają obierania. Szparagi wkładamy do wrzątku z odrobiną soli i cukru. Gotujemy około 6 minut. Grubsze szparagi należy gotować dłużej. Piersi z kurczaka kroimy na pół, tworząc kotlety. Doprawiamy czosnkiem, curry, paprykami i pieprzem. Smażymy na niedużej ilości oleju. Sprawdzamy, czy kurczak w środku jest już usmażony. Sos: Śmietanę z serem pleśniowym podgrzewamy. Dodajemy przyprawy i mieszamy, aż ser zupełnie się rozpuści. W razie potrzeby doprawiamy pieprzem. Na talerzach układamy ryż, kurczaka i szparagi. Polewamy sosem i posypujemy ziołami prowansalskimi.