Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kurczak jak z restauracji"
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4202
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416600
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4202
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416600
Składniki
Mięso umyć, osuszyć, natrzeć przyprawami, odstawić na godzinę do lodówki.
Połowę mąki pszennej, całą kukurydzianą i proszek zmiksować z mlekiem, jajkiem i szczyptą soli. Każdą pałkę dokładnie zanurzyć w cieście, oprószyć dodatkowo mąką, smażyć w głębokim i dobrze rozgrzanym tłuszczu ok. 5 minut, odsączyć z nadmiaru tłuszczu.
Dzieciom takiego kurczaka podawaj z frytkami i keczupem. Dorosłym – z ostrym sosem pomidorowym lub czosnkowym.
ok. 75 minutŹródło: Twoje Imperium