Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brytyjska wersja francuskiego poulet au citron.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1287
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 783
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1413
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1287
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 783
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1413
Składniki
Kurczaka smażymy z dwóch stron na rozgrzanym ogniu, usmażonego odkładamy. Na pozostały tłuszcz dodajemy masło, posiekany czosnek, sok z cytryny, zioła. Dodajemy łyżkę mąki i robimy zasmażkę powoli wlewając bulion i ciągle mieszając. Do gotowego sosu przekładamy kurczaka razem z umytym szpinakiem, chwilę gotujemy i dolewamy śmietanki. Danie ozdabiamy przysmażoną cytryną, papryką czerwoną i listkami bazylii. Smacznego!