Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brytyjska wersja francuskiego poulet au citron.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4186
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416532
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4186
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416532
Składniki
Kurczaka smażymy z dwóch stron na rozgrzanym ogniu, usmażonego odkładamy. Na pozostały tłuszcz dodajemy masło, posiekany czosnek, sok z cytryny, zioła. Dodajemy łyżkę mąki i robimy zasmażkę powoli wlewając bulion i ciągle mieszając. Do gotowego sosu przekładamy kurczaka razem z umytym szpinakiem, chwilę gotujemy i dolewamy śmietanki. Danie ozdabiamy przysmażoną cytryną, papryką czerwoną i listkami bazylii. Smacznego!