Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brytyjska wersja francuskiego poulet au citron.
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2338
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3487
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4246
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74236
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 585
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2338
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3487
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4246
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74236
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 585
Składniki
Kurczaka smażymy z dwóch stron na rozgrzanym ogniu, usmażonego odkładamy. Na pozostały tłuszcz dodajemy masło, posiekany czosnek, sok z cytryny, zioła. Dodajemy łyżkę mąki i robimy zasmażkę powoli wlewając bulion i ciągle mieszając. Do gotowego sosu przekładamy kurczaka razem z umytym szpinakiem, chwilę gotujemy i dolewamy śmietanki. Danie ozdabiamy przysmażoną cytryną, papryką czerwoną i listkami bazylii. Smacznego!