Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brytyjska wersja francuskiego poulet au citron.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 848
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5825
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9648
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 295
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 848
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5825
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9648
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 295
Składniki
Kurczaka smażymy z dwóch stron na rozgrzanym ogniu, usmażonego odkładamy. Na pozostały tłuszcz dodajemy masło, posiekany czosnek, sok z cytryny, zioła. Dodajemy łyżkę mąki i robimy zasmażkę powoli wlewając bulion i ciągle mieszając. Do gotowego sosu przekładamy kurczaka razem z umytym szpinakiem, chwilę gotujemy i dolewamy śmietanki. Danie ozdabiamy przysmażoną cytryną, papryką czerwoną i listkami bazylii. Smacznego!