Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brytyjska wersja francuskiego poulet au citron.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8672
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7270
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4972
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327942
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8672
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7270
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4972
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327942
Składniki
Kurczaka smażymy z dwóch stron na rozgrzanym ogniu, usmażonego odkładamy. Na pozostały tłuszcz dodajemy masło, posiekany czosnek, sok z cytryny, zioła. Dodajemy łyżkę mąki i robimy zasmażkę powoli wlewając bulion i ciągle mieszając. Do gotowego sosu przekładamy kurczaka razem z umytym szpinakiem, chwilę gotujemy i dolewamy śmietanki. Danie ozdabiamy przysmażoną cytryną, papryką czerwoną i listkami bazylii. Smacznego!