Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kurczak nadziewany wątróbką"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 783
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 914
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 126
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2812
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 783
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 914
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 126
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2812
Składniki
Kurczaka opłucz, osusz. Natrzyj solą, pieprzem oraz suszonymi ziołami. Posmaruj połową oleju i odłóż na 30 minut. W tym czasie wątróbki oczyść i wymocz.
Cebulę obierz, posiekaj. Wątróbki osusz, drobno potnij. Na patelni rozgrzej resztę oleju. Wrzuć cebulę, zeszklij ją. Dołóż wątróbki i smaż razem kilka minut. Zdejmij z patelni.
Gdy wątróbki ostygną, wbij jajko. Dodaj tartą bułkę, orzechy i rodzynki. Przypraw do smaku solą, pieprzem oraz suszonym rozmarynem i tymiankiem. Wymieszaj.
Kurczaka napełnij farszem. Otwór zepnij wykałaczkami. Nogi zwiąż nitką. Tuszkę ułóż w brytfance. Piecz godzinę w temp. 200 st. Przed podaniem udekoruj rozmarynem.Źródło: Tina