Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kurczak po meksykańsku"
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2787
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1314
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 766
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 108
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2787
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1314
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 766
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 108
Składniki
Pokrój drobno cebulę, zmiksuj ją z chilli i czosnkiem. Podsmaż na oliwie (4-5 minut), dodaj przyprawy i smaż jeszcze minutę. Następnie dodaj pomidory z puszki i bulion. Zagotuj, dodaj piersi kurczaka, przykryj i duś 6-8 minut. Posól do smaku.
Wyjmij z sosu mięso, dodaj czekoladę. Podgrzewaj 3-4 minuty, aby sos się zagęścił. Ostudzone piersi pokrój na paski i dodaj do sosu. Podgrzej i trzymaj w cieple.
Ugotuj ryż w osolonej wodzie. Rozgnieć go widelcem, aby był sypki, wymieszaj z pokrojoną dymką, posiekaną kolendrą i sokiem z limonki. Podawaj kurczaka z ryżem, posypanego listkami kolendry i startą skórką z limonki.
porcje, czas 55 min., 6 zł porcja, 490 kcal.Źródło: Olivia