Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kurczak po prowansalsku"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 773
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 906
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2797
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 773
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 906
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2797
Składniki
Kurczaka natrzeć oliwą, oprószyć solą, pieprzem i papryką, podpiec na rożnie. Cebulę pokroić w piórka, szalotki posiekać, pomidory pokroić w ósemki.
Kurczaka przełożyć do żaroodpornej formy. Dodać cebulę, szalotki, pomidory, całe ząbki czosnku i koncentrat pomidorowy. Posypać solą, pieprzem i ziołami, obłożyć pomidorkami koktajlowymi, skropić oliwą.
Piec 30 minut w temperaturze 210°C, podlewając wytworzonym sosem. Udekorować ziołami.
ok. 60 minutŹródło: Twoje Imperium