Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak po zbójnicku to lekka odsłona, która z powodzeniem zastąpi gulasz. Możesz go podawać samodzielnie, ze świeżym pieczywem, ryżem czy kaszą.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2399
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4536
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1600
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 482
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2399
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4536
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1600
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 482
Składniki
Filety z kurczaka oczyść z błon. Pokrój je na średniej wielkości kawałki. Z każdej strony posól i popieprz. Oprósz delikatnie mąką. Paprykę oczyść z gniazda nasiennego, marchewki obierz, ząbki czosnku też. Wszystkie warzywa wraz z cebulą posiekaj w kostkę.
Na głębokiej patelni rozgrzej olej. Podsmaż mięso z każdej strony. Potem dodaj warzywa i całość zeszklij. Wlej bulion lub wodę, duś około 30 minut. Po tym czasie wlej passatę pomidorową, dopraw solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym i papryką słodką. Duś kolejne 15 minut.
Na koniec dodaj posiekaną natkę pietruszki. Podawaj z kwaśną śmietaną.