Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak po zbójnicku to lekka odsłona, która z powodzeniem zastąpi gulasz. Możesz go podawać samodzielnie, ze świeżym pieczywem, ryżem czy kaszą.
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19645
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 210
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1745
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19645
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 210
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1745
Składniki
Filety z kurczaka oczyść z błon. Pokrój je na średniej wielkości kawałki. Z każdej strony posól i popieprz. Oprósz delikatnie mąką. Paprykę oczyść z gniazda nasiennego, marchewki obierz, ząbki czosnku też. Wszystkie warzywa wraz z cebulą posiekaj w kostkę.
Na głębokiej patelni rozgrzej olej. Podsmaż mięso z każdej strony. Potem dodaj warzywa i całość zeszklij. Wlej bulion lub wodę, duś około 30 minut. Po tym czasie wlej passatę pomidorową, dopraw solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym i papryką słodką. Duś kolejne 15 minut.
Na koniec dodaj posiekaną natkę pietruszki. Podawaj z kwaśną śmietaną.