Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kurczak tandori z soczewicą"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22638
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 124
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 337
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 265
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22638
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 124
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 337
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 265
Składniki
Filety z kurczka umyj i osusz. Przekrój je na pół wzdłuż. Przyprawę tandori wymieszaj z 4 łyżkami oleju. Polej kurczaka, dokładnie wymieszaj i odstaw w chłodne miejsce.
Pieczarki oczyść i poprzekrawaj na połowy. Obierz dymki i pokrój je w cienkie plasterki. Podsmaż razem przez 10 min. na rozgrzanym oleju. Zdejmij z patelni.
Na tym samym oleju podsmaż przez 2 min. zamarynowanego kurczaka. Cały czas mieszaj. Oprósz mięso solą i pieprzem, podlej bulionem. Dodaj soczewicę i pieczarki z dymką. Duś ok. 10 min.
Przypraw do smaku solą i pieprzem i nałóż na talerz, każdą porcję udekoruj natką i klek sem z jogurtu.
Czas przygotowania: 40 minut. 750 kcal/1 porcja.
Koszt: do 26 zł.Źródło: