Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kurczak w orzechowej panierce"
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 123
Polecam.
Odsłon: 199
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 37
...ale pyszny.
Odsłon: 93
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 123
Polecam.
Odsłon: 199
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 37
...ale pyszny.
Odsłon: 93
Składniki
Mięso umyj, osusz, pokrój w zgrabne paseczki. Oprósz solą, pieprzem, papryką, czosnkiem i wstaw do lodówki na godzinę. Wymieszaj sosu czosnkowego. Wstaw także do lodówki.
Jajka roztrzep widelcem lub trzepaczką. Orzechy wymieszaj z bułką tartą.
Paski mięsa zanurzaj w jajkach, następnie w zmielonych orzechach. Smaż na gorącym oleju. Osącz z nadmiaru tłuszczu. Podaj z zimnym sosem czosnkowym. Smakują z pieczywem, ryżem, pieczonymi ziemniakami.
<strong>Przepis przysłała Joanna Machynia z Gorlic</strong>Źródło: Bella Relaks