Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kurczak w orzechowej panierce"
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10834
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3484
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2550
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10834
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3484
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2550
Składniki
Mięso umyj, osusz, pokrój w zgrabne paseczki. Oprósz solą, pieprzem, papryką, czosnkiem i wstaw do lodówki na godzinę. Wymieszaj sosu czosnkowego. Wstaw także do lodówki.
Jajka roztrzep widelcem lub trzepaczką. Orzechy wymieszaj z bułką tartą.
Paski mięsa zanurzaj w jajkach, następnie w zmielonych orzechach. Smaż na gorącym oleju. Osącz z nadmiaru tłuszczu. Podaj z zimnym sosem czosnkowym. Smakują z pieczywem, ryżem, pieczonymi ziemniakami.
<strong>Przepis przysłała Joanna Machynia z Gorlic</strong>Źródło: Bella Relaks