Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kurczak w orzechowej panierce"
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1370
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1370
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Mięso umyj, osusz, pokrój w zgrabne paseczki. Oprósz solą, pieprzem, papryką, czosnkiem i wstaw do lodówki na godzinę. Wymieszaj sosu czosnkowego. Wstaw także do lodówki.
Jajka roztrzep widelcem lub trzepaczką. Orzechy wymieszaj z bułką tartą.
Paski mięsa zanurzaj w jajkach, następnie w zmielonych orzechach. Smaż na gorącym oleju. Osącz z nadmiaru tłuszczu. Podaj z zimnym sosem czosnkowym. Smakują z pieczywem, ryżem, pieczonymi ziemniakami.
<strong>Przepis przysłała Joanna Machynia z Gorlic</strong>Źródło: Bella Relaks