Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kurczak w orzechowej panierce"
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 235
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 79
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 114
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 235
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 79
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 114
Składniki
Mięso umyj, osusz, pokrój w zgrabne paseczki. Oprósz solą, pieprzem, papryką, czosnkiem i wstaw do lodówki na godzinę. Wymieszaj sosu czosnkowego. Wstaw także do lodówki.
Jajka roztrzep widelcem lub trzepaczką. Orzechy wymieszaj z bułką tartą.
Paski mięsa zanurzaj w jajkach, następnie w zmielonych orzechach. Smaż na gorącym oleju. Osącz z nadmiaru tłuszczu. Podaj z zimnym sosem czosnkowym. Smakują z pieczywem, ryżem, pieczonymi ziemniakami.
<strong>Przepis przysłała Joanna Machynia z Gorlic</strong>Źródło: Bella Relaks