Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczony kurczak z parmezanem jest aromatyczny,jak dla mnie najlepszy kurczak jakiego jadłam,polecam.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1665
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1455
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1458
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1632
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1665
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1455
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1458
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1632
Składniki
Do miski wlać oliwę z oliwek,ocet winny,sól,cukier,odrobinę chili i 2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę.Wymieszać wszystkie składniki. Kurczaka pokroić na kawałki i dodać do marynaty,wymieszać i odstawić do lodówki na kilka godzin(najlepiej całą noc,ale wystarczy 5 godzin i też jest smacznie zamarynowany)
W między czasie przygotować panierkę do kurczaka.Pietruszkę poszatkować drobno,1 ząbek czosnku przecisnąć przez praskę. Do miski wsypać bułkę tartą,parmezan,pietruszkę,czosnek i pieprz.Wszystkie składniki wymieszać,po upływie 5 godzin panierować kurczaka.
Blaszkę do pieczenia wyłożyć papierem(do pieczenia),układać kurczaka i delikatnie polać oliwą z oliwek.
Kurczaka piec 55 minut w temperaturze 200 st C. Podawać np z makaronem w sosie pomidorowym. Smacznego!!!