Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczony kurczak z parmezanem jest aromatyczny,jak dla mnie najlepszy kurczak jakiego jadłam,polecam.
JEŻELI CHCEMY DOBRZE UMRZEĆ, TO MUSIMY DOBRZE ŻYĆ - MOTTO VINCENZA PRIESSNITZ...
Odsłon: 28
Bardzo smaczne i proste do przygotowania pampuchy ziemniaczane z dodatkiem tw...
Odsłon: 4628
JEŻELI CHCEMY DOBRZE UMRZEĆ, TO MUSIMY DOBRZE ŻYĆ - MOTTO VINCENZA PRIESSNITZ...
Odsłon: 28
Bardzo smaczne i proste do przygotowania pampuchy ziemniaczane z dodatkiem tw...
Odsłon: 4628
Składniki
Do miski wlać oliwę z oliwek,ocet winny,sól,cukier,odrobinę chili i 2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę.Wymieszać wszystkie składniki. Kurczaka pokroić na kawałki i dodać do marynaty,wymieszać i odstawić do lodówki na kilka godzin(najlepiej całą noc,ale wystarczy 5 godzin i też jest smacznie zamarynowany)
W między czasie przygotować panierkę do kurczaka.Pietruszkę poszatkować drobno,1 ząbek czosnku przecisnąć przez praskę. Do miski wsypać bułkę tartą,parmezan,pietruszkę,czosnek i pieprz.Wszystkie składniki wymieszać,po upływie 5 godzin panierować kurczaka.
Blaszkę do pieczenia wyłożyć papierem(do pieczenia),układać kurczaka i delikatnie polać oliwą z oliwek.
Kurczaka piec 55 minut w temperaturze 200 st C. Podawać np z makaronem w sosie pomidorowym. Smacznego!!!