Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kurczak ziołowo-cytrynowy"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 774
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 908
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2804
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 774
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 908
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2804
Składniki
W moździerzu umieść czosnek, oregano, połowę koperku, sok i skórkę cytrynową. Przypraw solą, pieprzem i utrzyj. Dodaj oliwę, wymieszaj. Natrzyj marynatą kurczaka. Przełóż go do miski, przykryj i odstaw na 60 minut.
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C, funkcja grillowania. Wstaw kurczaka do piekarnika. Piecz 90 minut, obracając go od czasu do czasu, aby równomiernie się zrumienił.
Po upieczeniu wyjmij z piekarnika, przykryj i odstaw na 10 minut, aby mięso doszło.
W tym czasie zgrilluj w piekarniku połówki cytryn, aby się lekko skarmelizowały. Podawaj kurczaka posypanego resztą koperku i natką, z połówkami cytryn.Źródło: Olivia