Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kurki duszone w śmietanie"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5627
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28025
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 68
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5627
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28025
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 68
Składniki
Kurki bardzo dokładnie oczyścić i opłukać zmieniając często wodę. Większe grzyby pokroić, mniejsze zostawić w całości.
Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę. W rondlu rozgrzać masło, zeszklić na nim cebulkę (nie rumienić!). Dodać kurki, podsmażyć ok. 5 minut na wolnym ogniu, posolić i przykryć.
Po ok. 15 minutach duszenia powinny puścić sok. Dodać wtedy śmietanę i dusić dalej pod przykryciem na bardzo małym ogniu, aż grzyby będą zupełnie miękkie.
Doprawić solą, pieprzem, natką pietruszki. Udekorować rozmarynem.
Duszone kurki podawaj z pysznym wiejskim chlebem albo kawałkami bagietki oraz z sałatką pomidorową.
ok. 30 minutŹródło: Twoje Imperium