Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kurki na kruchym placku"
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 303
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 166
Polecam.
Odsłon: 275
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 87
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 303
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 166
Polecam.
Odsłon: 275
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 87
Składniki
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, szczyptą soli cebulowej. Dolej oliwę i jogurt, szybko wyrób ciasto. Uformuj kulę, przykryj folią i ochładzaj co najmniej 30 minut.
Schłodzone ciasto rozwałkuj na placek. Wylep nim spód i brzegi natłuszczonej okrągłej formy. Wstaw formę z ciastem do lodówki jeszcze na 15 min.
Grzyby dokładnie oczyść, umyj i drobno pokrój. Cebulę drobno posiekaj. Podsmaż na maśle i dodaj kurki. Chwilę smaż razem (ok. 5 min). Dopraw solą cebulową, rozmarynem i białym pieprzem.
Ser zetrzyj na grubej tarce. Nadzienie rozsmaruj na cieście. Polej sosem, posyp serem. Piecz około 20 min.
Tuż przed podaniem udekoruj rozmarynem i papryczką chili.
Czas przygotowania: 75 minut 260 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień