Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kurki w pierogach"
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 811
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 811
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Grzyby oczyść, umyj, większe pokrój. Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę. Na patelni rozgrzej masło z olejem, podsmaż pokrojoną cebulkę. Dodaj grzyby, smaż ok. 10 minut. Posyp solą i pieprzem. Przestudź, wymieszaj z bułką tartą i jajkiem.
Przygotuj ciasto: mąkę połącz z masłem i solą. Zalej bardzo gorącą wodą, wymieszaj łyżką, następnie dodaj trochę zimnej wody, wbij jajko. Wyrób ciasto. Rozwałkuj, wykrawaj szklanką kółka, nakładaj farsz i zaklejaj. Smaruj żółtkiem roztrzepanym z łyżką wody, posyp listkami tymianku. Piecz 25 min w 175 st. C.
Pierogi mogą być samodzielnym daniem (z łyżką śmietany) lub pasztecikiem do barszczu.
Czas przygotowania: 50 minut 360 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień