Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kurki w zapiekance ze sznyclami"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 54
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 88
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 45
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 112
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 54
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 88
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 45
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 112
Składniki
Grzyby oczyść, ew. krótko opłucz pod bieżącą wodą. Pory umyj, pokrój w grubsze plasterki. Sznycle opłucz, osusz. Mięso posyp solą, pieprzem oraz majerankiem.
Na patelni rozgrzej połowę smalcu. Włóż kotlety. Zrumień je z obu stron. Zdejmij. Nałóż pozostały smalec, rozgrzej, wrzuć pory i usmaż na szklisto. Dołóż kurki. Duś ok. 20 minut. Razem z mięsem ułóż w żaroodpornym naczyniu.
Na patelni rozgrzej masło, oprósz je mąką. Krótko zasmaż. Zasmażkę wymieszaj z zimnym bulionem oraz mlekiem. Gotuj, aż sos zgęstnieje. Następnie wymieszaj go z żółtym serem. Przypraw solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. w formie polej sosem beszamelowym. Przykryj i wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 175 st. Piecz ok. 75 minut. Zapiekankę udekoruj majerankiem.Źródło: Tina