Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kurki w zapiekance ze sznyclami"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 777
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 910
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 122
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2806
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 777
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 910
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 122
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2806
Składniki
Grzyby oczyść, ew. krótko opłucz pod bieżącą wodą. Pory umyj, pokrój w grubsze plasterki. Sznycle opłucz, osusz. Mięso posyp solą, pieprzem oraz majerankiem.
Na patelni rozgrzej połowę smalcu. Włóż kotlety. Zrumień je z obu stron. Zdejmij. Nałóż pozostały smalec, rozgrzej, wrzuć pory i usmaż na szklisto. Dołóż kurki. Duś ok. 20 minut. Razem z mięsem ułóż w żaroodpornym naczyniu.
Na patelni rozgrzej masło, oprósz je mąką. Krótko zasmaż. Zasmażkę wymieszaj z zimnym bulionem oraz mlekiem. Gotuj, aż sos zgęstnieje. Następnie wymieszaj go z żółtym serem. Przypraw solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. w formie polej sosem beszamelowym. Przykryj i wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 175 st. Piecz ok. 75 minut. Zapiekankę udekoruj majerankiem.Źródło: Tina