Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kurze udka po arabsku"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 28
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 350
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 28
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 350
Składniki
4 porcje • : 30 min • pieczenie: 60 min • 600 kcal/porcja • 3 zł/porcja
Bakłażana przekrój na pół i ponacinaj miąższ. W nacięcia powtykaj czosnek. Zawiń połówki oddzielnie w folię. Piecz 60 minut w temp. 180 st. C. Następnie odwiń, ostudź i zmiksuj z pozostałymi składnikami pasty. Posól do smaku.
Wymieszaj 2 łyżki oleju i sok z cytryny. Natrzyj mięso przyprawami oraz oliwą z cytryną. Ułóż w naczyniu do pieczenia, przykryj plasterkami cytryny. Piecz (razem z bakłażanem) 50 minut.
Kuskus zalej wrzątkiem. Odstaw na 15 minut. Pomidory sparz, obierz ze skórki, posiekaj. Dodaj burak, dymki, miętę i resztę oliwy. Wymieszaj.
Podawaj udka z sałatką oraz pastą z bakłażana.Źródło: Olivia