Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kuskus z warzywami i kurczakiem"
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4076
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34244
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1795
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113670
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4076
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34244
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1795
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113670
Składniki
Filet z kurczaka umyj i pokrój w kostkę. Cebulę drobno posiekaj. Paprykę i cukinię oczyść z gniazd nasiennych i pokrój. Pomidorki przekrój na pół.
Na jednej patelni rozgrzej łyżkę oliwy, wrzuć pokrojonego kurczaka, dodaj szczyptę soli i pieprzu. Wlej odrobinę wody i usmaż na złoto.
Na drugiej patelni dobrze rozgrzej resztę oliwy. Wrzuć pokrojoną paprykę, cukinię i połówki pomidorów. Całość dopraw do smaku. Usmaż na średnim ogniu, aż warzywa lekko zmiękną i cała woda odparuje.
Kuskus wsyp do miski, lekko posól i zlej wrzątkiem. Przykryj. Gdy będzie gotowy, dodaj warzywa i usmażonego kurczaka. Wymieszaj i podawaj.Źródło: Na żywo