Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Lazania z pieczarkami"
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 219
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 53
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3308
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 219
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 53
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3308
Składniki
Sos beszamelowy: z masła, mąki i mleka przygotuj gładki sos beszamelowy (najwygodniej trzepaczką). Przypraw. Kiedy sos ostygnie, wbij żółtko, wymieszaj.
Na oleju podsmaż posiekane cebule i czosnek. Dodaj pokrojone pieczarki, potem mielone. Duś razem, do momentu, gdy mięso się zrumieni. Włóż przecier pomidorowy. Farsz duś jeszcze 10 minut. Przypraw.
Ugotuj makaron. Ser żółty zetrzyj na tarce.
Naczynie posmaruj masłem. Układaj warstwami: makaron, mięso, ser, sos, makaron, mięso, ser. Lazanię zapiekaj 30-40 minut w temp. 180°C.
<strong>Przepis przysłała Sylwia Ładyga z Brzegów</strong>Źródło: Bella Relaks