Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Lazania z pieczarkami"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12522
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1414
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13545
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5712
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12522
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1414
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13545
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5712
Składniki
Sos beszamelowy: z masła, mąki i mleka przygotuj gładki sos beszamelowy (najwygodniej trzepaczką). Przypraw. Kiedy sos ostygnie, wbij żółtko, wymieszaj.
Na oleju podsmaż posiekane cebule i czosnek. Dodaj pokrojone pieczarki, potem mielone. Duś razem, do momentu, gdy mięso się zrumieni. Włóż przecier pomidorowy. Farsz duś jeszcze 10 minut. Przypraw.
Ugotuj makaron. Ser żółty zetrzyj na tarce.
Naczynie posmaruj masłem. Układaj warstwami: makaron, mięso, ser, sos, makaron, mięso, ser. Lazanię zapiekaj 30-40 minut w temp. 180°C.
<strong>Przepis przysłała Sylwia Ładyga z Brzegów</strong>Źródło: Bella Relaks