Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Lazania z pieczarkami"
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3300
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 104
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 263
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3300
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 104
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 263
Składniki
Sos beszamelowy: z masła, mąki i mleka przygotuj gładki sos beszamelowy (najwygodniej trzepaczką). Przypraw. Kiedy sos ostygnie, wbij żółtko, wymieszaj.
Na oleju podsmaż posiekane cebule i czosnek. Dodaj pokrojone pieczarki, potem mielone. Duś razem, do momentu, gdy mięso się zrumieni. Włóż przecier pomidorowy. Farsz duś jeszcze 10 minut. Przypraw.
Ugotuj makaron. Ser żółty zetrzyj na tarce.
Naczynie posmaruj masłem. Układaj warstwami: makaron, mięso, ser, sos, makaron, mięso, ser. Lazanię zapiekaj 30-40 minut w temp. 180°C.
<strong>Przepis przysłała Sylwia Ładyga z Brzegów</strong>Źródło: Bella Relaks