Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Lazania z pieczarkami"
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4628
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34338
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2038
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113728
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4628
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34338
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2038
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113728
Składniki
Pieczarki oczyść, ew. szybko opłucz je pod bieżącą wodą. Grzyby wytrzyj, posiekaj. Na patelni rozgrzej łyżkę masła, podsmaż na nim pieczarki. Pod koniec posól. Mozzarellę pokrój w plasterki.
W garnku rozgrzej resztę masła. Oprósz mąką. Zasmaż. Wlej mleko. Gotuj, aż sos zgęstnieje. Dodaj podsmażone pieczarki. Przypraw solą, pieprzem i gałką. Formę posmaruj tłuszczem.
W formie układaj na przemian: makaron i sos z pieczarkami. Przykryj mozzarellą. Piecz 40 minut w temp. 180 st.Źródło: Tina