Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Łazanki z kapustą"
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 158
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 58
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 86
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 158
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 58
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 86
Składniki
Oczyść kapustę i cieniutko poszatkuj lub rozdrobnij ją w malakserze. Zagotuj duży garnek wody, lekko ją posól.
Wrzuć kapustę, gotuj 10 -15 minut. Wylej na durszlak, pozostaw, aby obciekła z wody. Łazanki ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Osącz na durszlaku.
Cebulę obierz, drobniutko pokrój. W garnku (z grubym dnem) rozgrzej 2-3 łyżki oleju i zrumień cebulę. Wrzuć kapustę i mieszając, smaż chwilę razem. Przypraw solą, pieprzem, majerankiem (farsz musi mieć zdecydowany, pikantny smak).
Do kapusty włóż łazanki, wymieszaj i przypraw. Chwilę podgrzewaj na małym ogniu. Udekoruj koperkiem.
Do kapusty możesz dodać usmażony wędzony boczek. Potrawa będzie bardziej sycąca.
<strong>Przepis nadesłała Zofia Bujko z Poznania</strong>Źródło: Takie jest życie