Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Łazanki z kapustą i grzybami"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 215
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 768
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 905
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 116
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2788
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 215
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 768
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 905
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 116
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2788
Składniki
Suszone grzyby umyć pod bieżącą wodą, zalać ciepłą wodą i moczyć kilka godzin lub przez noc. Następnie odcedzić i drobno pokroić.
Kapustę poszatkować, dodać grzyby i gotować około godziny, aż kapusta będzie miękka. Jeśli ciągle jest zbyt kwaśna, dodać szczyptę cukru. Miękką kapustę z grzybami odcedzić i podsmażyć.
Cebule posiekać, zeszklić na oleju. Dodać pokrojone pieczarki. Gdy odparuje z nich płyn, dodać kapustę z grzybami, doprawić solą i pieprzem. Całość posiekać. Ugotować łazanki zgodnie z przepisem na opakowaniu i wymieszać z przygotowaną kapustą. Udekorować ziołami.Źródło: Twoje Imperium