Do góry

Dania główne Przepis na:

Łazanki z kapustą i grzybami

Łazanki z kapustą i grzybami

Autor:

Przepisów i artykułów: 1332 Ocena: 11267

Dodano:

Odsłon: 10

Wypróbowany przepis na "Łazanki z kapustą i grzybami"

Składniki

  • Łazanki (1 opakowanie)
  • 1/2 kg kiszonej kapusty
  • 30 dag pieczarek
  • 10 dag suszonych grzybów
  • 2 cebule
  • sól
  • pieprz
  • cukier
  • 1-2 łyżki oleju
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Suszone grzyby umyć pod ­bieżącą wodą, zalać ciepłą wodą i moczyć kilka godzin lub przez noc. Następnie odcedzić i drobno pokroić.

  2. Kapustę poszatkować, dodać grzyby i gotować około godziny, aż kapusta będzie miękka. Jeśli ciągle jest zbyt kwaśna, dodać szczyptę cukru. Miękką kapustę z grzybami odcedzić i podsmażyć.

  3. Cebule posiekać, zeszklić na oleju. Dodać pokrojone pieczarki. Gdy odparuje z nich płyn, dodać kapustę z grzybami, doprawić solą i pieprzem. Całość posiekać. Ugotować łazanki zgodnie z przepisem na opakowaniu i wymieszać z przygotowaną kapustą. Udekorować ziołami.

    Źródło: Twoje Imperium

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń