Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Łazanki z kapustą i grzybami"
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 45
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2258
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 258
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1598
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 45
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2258
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 258
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1598
Składniki
Suszone grzyby umyć pod bieżącą wodą, zalać ciepłą wodą i moczyć kilka godzin lub przez noc. Następnie odcedzić i drobno pokroić.
Kapustę poszatkować, dodać grzyby i gotować około godziny, aż kapusta będzie miękka. Jeśli ciągle jest zbyt kwaśna, dodać szczyptę cukru. Miękką kapustę z grzybami odcedzić i podsmażyć.
Cebule posiekać, zeszklić na oleju. Dodać pokrojone pieczarki. Gdy odparuje z nich płyn, dodać kapustę z grzybami, doprawić solą i pieprzem. Całość posiekać. Ugotować łazanki zgodnie z przepisem na opakowaniu i wymieszać z przygotowaną kapustą. Udekorować ziołami.Źródło: Twoje Imperium