Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy jeszcze sezon letni w pełni trzeba wykorzystać warzywa na wszystkie możliwe sposoby. Jedną z możliwości jest przygotowanie pełnego warzyw lecza, które możemy przełożyć do słoików, zapasteryzować i szybki obiad gotowy. Do lecza dodałam kiełbasę dzięki czemu danie będzie nie tylko szybkie ale również sycące.
Krem przygotowany do ciasta kakaowo - kawowego. Krem bardzo smaczny , myślę ż...
Odsłon: 95
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 131
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 58
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 38436
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 78
Krem przygotowany do ciasta kakaowo - kawowego. Krem bardzo smaczny , myślę ż...
Odsłon: 95
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 131
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 58
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 38436
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 78
Składniki
Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość tłuszczu /polecam olej/ i podsmażamy na nim pokrojoną kiełbasę /podwawelską lub zwyczajną/. Oprószamy ją mieloną papryką i zrumieniamy.
W garnku, w którym będziemy przygotowywać leczo rozgrzewamy łyżkę tłuszczu /tu polecam mało/, wrzucamy drobno pokrojoną cebulę i smażymy do czasu aż stanie się szklista. Następnie dodajemy pokrojone pieczarki a gdy lekko zmiękną dodajemy pokrojone papryki. Warzywa lekko solimy i dusimy do czasu aż pieczarki będą miękkie.
Do warzyw w garnku dodajemy podsmażoną kiełbasę, obrane ze skórki i pokrojone pomidory oraz cukinię. Dodajemy koncentrat pomidorowy, doprawiamy do smaku i mieszamy. Gotujemy często mieszając do czasu aż pomidory lekko się rozgotują a cukinia straci smak "surowizny". Leczo możemy przełożyć do słoików, zakręcić i pasteryzować 15 min.