Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy jeszcze sezon letni w pełni trzeba wykorzystać warzywa na wszystkie możliwe sposoby. Jedną z możliwości jest przygotowanie pełnego warzyw lecza, które możemy przełożyć do słoików, zapasteryzować i szybki obiad gotowy. Do lecza dodałam kiełbasę dzięki czemu danie będzie nie tylko szybkie ale również sycące.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112802
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 104
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 230
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 358
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 641
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112802
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 104
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 230
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 358
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 641
Składniki
Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość tłuszczu /polecam olej/ i podsmażamy na nim pokrojoną kiełbasę /podwawelską lub zwyczajną/. Oprószamy ją mieloną papryką i zrumieniamy.
W garnku, w którym będziemy przygotowywać leczo rozgrzewamy łyżkę tłuszczu /tu polecam mało/, wrzucamy drobno pokrojoną cebulę i smażymy do czasu aż stanie się szklista. Następnie dodajemy pokrojone pieczarki a gdy lekko zmiękną dodajemy pokrojone papryki. Warzywa lekko solimy i dusimy do czasu aż pieczarki będą miękkie.
Do warzyw w garnku dodajemy podsmażoną kiełbasę, obrane ze skórki i pokrojone pomidory oraz cukinię. Dodajemy koncentrat pomidorowy, doprawiamy do smaku i mieszamy. Gotujemy często mieszając do czasu aż pomidory lekko się rozgotują a cukinia straci smak "surowizny". Leczo możemy przełożyć do słoików, zakręcić i pasteryzować 15 min.