Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mega prosty przepis na pyszne danie!
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 50
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 90
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 37
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 120
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 50
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 90
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 37
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 120
Składniki
Kroimy cukinię i paprykę w większą kostkę. Cebulę w pióra. Kiełbasę w półksiężyce. Czosnek przeciskamy przez praskę. Na rozgrzany smalec wrzucamy cebulę i kiełbasę. Dodajemy również liść laurowy, ziele angielskie, ziarna pieprzu i przeciskamy przez praskę czosnek. Smażymy to pod przykryciem 10 min. Potem dodajemy cukinię, paprykę, wlewamy wodę. Teraz jeszcze delikatnie przyprawiamy dodając sól, pół łyżeczki papryki słodkiej i węgierskiej, pieprz. Dusimy pod przykryciem ok 25 min. Nie można zapominać, że trzeba całość od czasu do czasu przemieszać. Teraz nie pozostało nam nic innego jak dodać pomidory z puszki i ostatecznie przyprawić: 1 łyżeczka papryki słodkiej i węgierskiej, pieprz i papryczka chili( tylko uważajcie, żeby nasza potrawa nie była za ostra dlatego papryczkę chili można ominąć). Ostatecznie dusimy całość od 10 do 20min. Po tym okresie nasza potrawa jest już gotowa:-) Link do filmu zostawiam poniżej! Życzę smacznego! Pozdrowienia!