Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Lekka potrawka z kurczaka z warzywami"
Wspaniałe połączenia orzeźwiających truskawek i słodkiej, rozpływającej się w...
Odsłon: 6066
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 1750
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 22
Wspaniałe połączenia orzeźwiających truskawek i słodkiej, rozpływającej się w...
Odsłon: 6066
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 1750
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 22
Składniki
Mięso opłucz, osusz. Filety pokrój na niewielkie kawałeczki. Fasolkę oczyść, umyj, strączki pokrój na kawałki. Brokuły i kalafior oczyść, podziel na małe różyczki. Marchewki obierz, potnij w cienkie plasterki.
Cebulę obierz, zeszklij w garnku na rozgrzanej oliwę. Dołóż fasolkę, marchewkę i kalafior. Zalej bulionem. Gotuj 10 minut. Po tym czasie dołóż mięso, brokuły oraz groszek. Gotuj jeszcze 15 minut. Wsyp kukurydzę. Przypraw do smaku solą, pieprzem i suszonymi ziołami.
Do potrawki dodaj serek topiony. Gotuj chwilę, aż sos zacznie gęstnieć.
Bazylię opłucz, osusz, odłóż kilka listków, resztę posiekaj. Posyp gotowe danie. Przed podaniem udekoruj je odłożonymi listkami bazylii. Potrawkę z kurczaka podawaj z kawałkiem chrupiącej bagietki. Wcześniej kromki bułki możesz skropić oliwą, posypać ziołami i zrumienić na rozgrzanej patelni.Źródło: Naj