Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Leśny kociołek"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 200
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 200
Składniki
Warzywa oczyść, obierz i pokrój w kosteczkę. Zagotuj bulion. Dodaj listki laurowe, ziarenka pieprzu i ziela angielskiego oraz pokrojoną włoszczyznę.
Oczyść grzyby, pokrój je w plasterki i podduś na maśle. Do gotującego się bulionu wsyp makaron i dodaj podduszone grzyby. Gotuj, aż wszystkie będą miękkie.
Wlej śmietanę rozmąconą z odrobiną wrzącej zupy. Dodaj sól i pieprz do smaku. Gotową zupę rozlej do talerzy. Każdą porcję posyp posiekaną natką pietruszki. Możesz podawać z bagietką.Źródło: Kurier TV