Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Leśny kociołek"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 221
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 798
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 930
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2828
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 221
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 798
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 930
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2828
Składniki
Warzywa oczyść, obierz i pokrój w kosteczkę. Zagotuj bulion. Dodaj listki laurowe, ziarenka pieprzu i ziela angielskiego oraz pokrojoną włoszczyznę.
Oczyść grzyby, pokrój je w plasterki i podduś na maśle. Do gotującego się bulionu wsyp makaron i dodaj podduszone grzyby. Gotuj, aż wszystkie będą miękkie.
Wlej śmietanę rozmąconą z odrobiną wrzącej zupy. Dodaj sól i pieprz do smaku. Gotową zupę rozlej do talerzy. Każdą porcję posyp posiekaną natką pietruszki. Możesz podawać z bagietką.Źródło: Kurier TV