Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Litewski chłodnik z botwinką"
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3660
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34203
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1507
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113641
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3660
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34203
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1507
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113641
Składniki
Odetnij buraczki. Obierz je i pokrój w kostkę razem z łodyżkami i listkami. Wrzuć do garnka, zalej odrobiną wody. Gotuj, aż zmiękną. Odstaw. Dodaj ocet.
Ogórek, rzodkiewki, szczypiorek pokrój drobno. Zalej jogurtem. Dodaj botwinkę.
Dopraw solą i pieprzem. Odstaw na parę godzin, by się schłodził. Wędlinę i jajko pokrój w kostkę. Przed podaniem zalej chłodnikiem.Źródło: Takie jest życie