Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Łosoś w marynacie z whisky - Robert Sowa"
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 123
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 123
Składniki
łyżki miodu; 2 liście laurowe; 6 goździków; 5 ziarenek ziela angielskiego; 1/2 szklanki gorącej wody; 2 łyżki oleju słonecznikowego.
<b>Sposób przygotowania:</b>
Przyprawy zmielić w młynku, wymieszać z miodem, gorącą wodą i olejem. Ostudzić i dodać whisky. Marynatą natrzeć leżące na skórze filety z łososia, całość przykryć i wstawić do lodówki na minimum 4 godziny.
Łososia grillować na aluminiowej tacce. Podczas grillowania nakładać na rybę resztę marynaty. Łososia podawać ze świeżo startym chrzanem, świeżo wyciskanym sokiem z jabłek i odrobiną cynamonu.
Autor przepisu: mistrz kulinarny Robert Sowa<br>Stylizacja zdjęć: Ewa Gębska
<b><a href="http://quizy.interia.pl/kobieta/quiz/czy-dobrze-gotujesz,293,1?id=293"class="more" style="color:#07336C">Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!</a></b>Źródło: materiały prasowe