Do góry

Dania główne Przepis na:

Łosoś w miodowo-czosnkowej marynacie

Łosoś w miodowo-czosnkowej marynacie

Autor:

Przepisów i artykułów: 993 Ocena: 8456

Dodano:

Odsłon: 5

Smaczny pomysł na "Łosoś w miodowo-czosnkowej marynacie"

Składniki

  • 35 dag surowego łososia podzielonego na 2 kawałki. Marynata:
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki miodu
  • 3 łyżeczki musztardy Dijon
  • sól
  • czarny pieprz
  • szczypta pieprzu cayenne
  • pietruszka do dekoracji
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Piekarnik rozgrzej do 180°C.

  2. Dwa ząbki czosnku rozetrzyj starannie z solą, pieprzem czarnym i cayenne. Dodaj miód oraz musztardę Dijon.

  3. Połącz wszystkie marynaty (najlepiej przy pomocy trzepaczki). Włóż do niej umytego łososia, po czym wstaw go do lodówki na minimum godzinę.

  4. Tak zamarynowaną rybę umieść w rozgrzanym piekarniku i piecz około 15 minut. Gotowego łososia posyp posiekaną natką pietruszki.

  5. Przepis nadesłała: Antonina Zarakowska

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!