Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Łosoś w miodowo-czosnkowej marynacie"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 600
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 881
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 600
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 881
Składniki
Piekarnik rozgrzej do 180°C.
Dwa ząbki czosnku rozetrzyj starannie z solą, pieprzem czarnym i cayenne. Dodaj miód oraz musztardę Dijon.
Połącz wszystkie marynaty (najlepiej przy pomocy trzepaczki). Włóż do niej umytego łososia, po czym wstaw go do lodówki na minimum godzinę.
Tak zamarynowaną rybę umieść w rozgrzanym piekarniku i piecz około 15 minut. Gotowego łososia posyp posiekaną natką pietruszki.
<strong>Przepis nadesłała: Antonina Zarakowska