Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 130
Polecam.
Odsłon: 210
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 56
...ale pyszny.
Odsłon: 121
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 130
Polecam.
Odsłon: 210
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 56
...ale pyszny.
Odsłon: 121
Składniki
Łososia oczyścić, pokroić na porcje, posypać solą i pieprzem. Na spód żaroodpornego naczynia wyłożyć masło, następnie płaty łososia skropione sokiem z cytryny. Odstawić na około 20 minut.
Rybę posypać żółtym serem, podlać wodą i piec w piekarniku przez 15 minut w temp. 200°C.
Podawać na ciepło jako danie obiadowe z dodatkiem zielonej sałaty.
<strong>Przepis pochodzi z książki Wydawnictwa WAM pt. „153 przetwory i dania mięsne siostry Anastazji”</strong>
CZAS: około 30 minutŹródło: Dobry Tydzień