Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Łosoś w stylu orientalnym"
Zdrowa porcja warzyw, doskonała na kolację lub do pracy.
Odsłon: 424
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 151
Pyszna i szybka dwukolorowa babka którą przygotowujesz w pięć minut, idealna...
Odsłon: 22791
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 154
Polecam.
Odsłon: 5360
Zdrowa porcja warzyw, doskonała na kolację lub do pracy.
Odsłon: 424
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 151
Pyszna i szybka dwukolorowa babka którą przygotowujesz w pięć minut, idealna...
Odsłon: 22791
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 154
Polecam.
Odsłon: 5360
Składniki
Łososia umyj, namocz w miseczce z wodą i łyżeczką soli, a następnie odstaw na pół godziny.
Po tym czasie przełóż go (bez zalewy) do naczynia żaroodpornego i skrop sokiem z cytryny. Wstaw rybę do piekarnika rozgrzanego do 150°C i piecz ok. 15-20 minut.
W tym czasie ugotuj w osolonym wrzątku ryż jaśminowy i przygotuj sałatkę.
Ogórki obierz ze skóry i przy pomocy skrobaczki do warzyw potnij go na długie, bardzo cienkie plasterki (bez środka z pestkami). Zalej je oliwą wymieszaną z sosem sojowym i miodem.
Na rozgrzanej patelni upraż ziarna sezamu, dodaj miód i cały czas mieszając, dolej sos sojowy oraz zalewę imbirową z dodatkiem płatków. Podgrzewaj całość nie dłużej niż 2 minuty.
Upieczonego łososia pokrój na 4 porcje i ułóż na kiełkach brokułu. Polej go wraz z ryżem sosem z patelni i podawaj z sałatką.
Barbara Winter z WrocławiaŹródło: Super TV