Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Łosoś zapiekany na warzywach"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 254
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 184
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 254
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 184
Składniki
Zamrożoną marchewkę i fasolkę szparagową zblanszuj w oso bnych naczyniach, odcedź na sicie i przestudź. Ziemniaki obierz, pokrój w plastry i krótko obgotuj (10 minut). Oczyść łososia i pokrój na 4 porcje.
Jajka roztrzep z ciepłym mlekiem, musztardą i solą do smaku. Na dnie posmarowanej olejem formy ułóż ziemniaki z marchewką. Obłóż fasolką i zalej sosem. Połóż porcje łososia. Lekko posól rybę, posyp serem. Zapiekaj ok. 30 minut w 170 st.
porcje , czas ok. 50 min; porcja – 510 kcal, cena 8 złŹródło: Świat kobiety