Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Makaron carbonara"
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1550
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 693
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 674
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 266
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1550
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 693
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 674
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 266
Składniki
Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu. Odcedź.
Boczek pokrój w kostkę. Cebule obierz, posiekaj. Natkę umyj, osusz, posiekaj. Niewielką ilość oleju rozgrzej na patelni, podsmaż boczek i cebulę. Jajko wymieszaj ze śmietaną, wlej do boczku, oprósz solą i pieprzem, posyp natką, chwilę podduś.
Wymieszaj z makaronem i posyp startym na tarce o małym oczkach żółtym serem.Źródło: Chwila dla Ciebie