Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Makaron carbonara"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu. Odcedź.
Boczek pokrój w kostkę. Cebule obierz, posiekaj. Natkę umyj, osusz, posiekaj. Niewielką ilość oleju rozgrzej na patelni, podsmaż boczek i cebulę. Jajko wymieszaj ze śmietaną, wlej do boczku, oprósz solą i pieprzem, posyp natką, chwilę podduś.
Wymieszaj z makaronem i posyp startym na tarce o małym oczkach żółtym serem.Źródło: Chwila dla Ciebie