Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Makaron faszerowany. Przepis siostry Anastazji"
Placki z surowych tartych ziemniaków oraz cebuli. Kiedyś częsty gość w naszyc...
Odsłon: 90
Sałatka z pieczonym brokułem i innymi warzywami to świetna propozycja dla osó...
Odsłon: 2150
Fasola po grecku, czyli gigantes plaki, to rodzaj zapiekanki warzywnej. Trady...
Odsłon: 989
Placki z surowych tartych ziemniaków oraz cebuli. Kiedyś częsty gość w naszyc...
Odsłon: 90
Sałatka z pieczonym brokułem i innymi warzywami to świetna propozycja dla osó...
Odsłon: 2150
Fasola po grecku, czyli gigantes plaki, to rodzaj zapiekanki warzywnej. Trady...
Odsłon: 989
Składniki
Liście szpinaku oczyścić, pokroić, przelać wrzątkiem, poddusić na maśle. Dodać przeciśnięty czosnek. Pod koniec duszenia dodać serek topiony i sok z cytryny. Wymieszać, doprawić.
Każdą rurkę makaronu napełnić farszem. Układać obok siebie w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem.
sosu wymieszać i zagotować. Doprawić. Rurki zalać sosem, piec 20 minut.
CZAS: około 40 minut
<strong>Przepis pochodzi z książki Wydawnictwa WAM pt. „113 dań siostry Anastazji”</strong>Źródło: Dobry Tydzień