Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
6 porcji - całość 1100 kcal
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3227
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 183
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 66
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 93
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 77
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3227
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 183
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 66
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 93
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 77
Składniki
Makaron ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Wszystkie warzywa umyj i obierz. Cebulę pokrój w kostkę, marchew i pietruszkę na plasterki, seler naciowy i paprykę w wąskie paski. Brokuł podziel na różyczki a te łodyżki, które nie są zdrewniałe, pokrój na mniejsze kawałki.
Na dużej patelni rozgrzej olej lub oliwę, dodaj łyżkę masła. Wsyp wszystkie warzywa za wyjątkiem różyczek brokuła, oprósz je solą, ziołami prowansalskimi oraz pieprzem i duś pod pokrywką, aż będą prawie miękkie (sprawdzaj na marchewce) – wtedy dopiero dodaj brokuła, nie powinien się rozpaść. Mieszaj od czasu do czasu, duś jeszcze przez 5 minut.