Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron Tagliatelle z sosem.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5699
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 91
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 110
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 613
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5699
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 91
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 110
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 613
Składniki
Oczyszczamy pierś z kurczaka, myjemy i kroimy w drobną kostkę. Następnie dodajemy do niego trochę oleju i przyprawy Kebab-Gyros. Wszystko dokładnie mieszamy, aby cały kurczak był dokładnie wysmarowany. Następnie smażymy go na patelni, aż się zrobi kruchy i złocisty. Następnie przyrządzamy pieczarki i smażymy je na maśle razem z cebulą i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodajemy trochę soli i pieprzu. Następnie rozmrożony szpinak, podsmażamy na maśle. Całość mieszamy ze sobą na patelni, dolewając powoli śmietany. Na końcu sos możemy przyprawić ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem.
W trakcie robienia sosu gotujemy makaron Tagliatelle według instrukcji na opakowaniu. Po skończeniu, podajemy na talerzu i polewamy sosem.