Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron Tagliatelle z sosem.
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 30
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2274
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 165
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 30
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2274
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 165
Składniki
Oczyszczamy pierś z kurczaka, myjemy i kroimy w drobną kostkę. Następnie dodajemy do niego trochę oleju i przyprawy Kebab-Gyros. Wszystko dokładnie mieszamy, aby cały kurczak był dokładnie wysmarowany. Następnie smażymy go na patelni, aż się zrobi kruchy i złocisty. Następnie przyrządzamy pieczarki i smażymy je na maśle razem z cebulą i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodajemy trochę soli i pieprzu. Następnie rozmrożony szpinak, podsmażamy na maśle. Całość mieszamy ze sobą na patelni, dolewając powoli śmietany. Na końcu sos możemy przyprawić ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem.
W trakcie robienia sosu gotujemy makaron Tagliatelle według instrukcji na opakowaniu. Po skończeniu, podajemy na talerzu i polewamy sosem.