Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Makaron z kulkami mięsnymi i sosem"
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3795
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34211
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1595
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113648
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3795
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34211
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1595
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113648
Składniki
Mięso zmiel w maszynce razem z cebulą. Wbij jajka, wlej 50 ml wody, przypraw i wyrób masę. Uformuj małe kuleczki, obtocz je w mące i obsmaż na oleju.
Sos: oczyść i pokrój paprykę i cebulę. Wrzuć cebulę na tłuszcz po smażeniu mięsa. Kiedy się zeszkli, wrzuć paprykę i znów chwilę smaż. Wlej przetarte pomidory oraz 10 ml wody.
Dodaj listek laurowy, ziele angielskie, pieprz, chili, sól morską, zioła włoskie, szczyptę cukru i duś 8 min. Odsącz z zalewy marynowane pieczarki, wrzuć do sosu i duś kolejne 5 min.
Przypraw do smaku. Wrzuć kulki mięsne i mocno podgrzej potrawę. 3 W dużym garnku zagotuj wodę ze szczyptą soli. Zdejmij z ognia, włóż makaron, odstaw na 7-10 minut. Odcedź na durszlaku. Rozłóż na talerze, polej sosem z kulkami.
Czas przygotowania: 60 min, ilość porcji: 6, cena za porcję: 2,30 złŹródło: Chwila dla Ciebie