Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Makrela na ostro z pieca"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 770
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 906
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 119
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2795
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 770
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 906
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 119
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2795
Składniki
Makrele sprawić, odciąć głowy, umyć, osuszyć. Czosnek przecisnąć przez praskę, cebulę i papryczki (bez nasionek) posiekać.
Z cytryny wycisnąć cały sok, zmieszać go z kolendrą, posiekaną natką pietruszki, czosnkiem, cebulą i papryczkami. Doprawić solą i pieprzem. Powstałą marynatą dokładnie natrzeć makrele (z zewnątrz i w środku) i odstawić je w chłodne miejsce przynajmniej na godzinę.
Limonkę pokroić w plasterki, wetknąć w miejsce, w którym ryby są nacięte. Upiec makrele w folii w temp. 200°C (ok. 20 minut).
Udekorować plasterkami cytryny lub limonki i natką pietruszki. Podawać z ryżem i warzywami gotowanymi na parze.
ok. 85 minut.Źródło: Twoje Imperium