Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron Papardelle z kurkami i pistacjami w sosie alio di oil, eksplozja smaku i aromatu.
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 256
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 37
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 256
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 37
Składniki
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Rozgrzać oliwę na patelni i włożyć wszystkie opłukane i osuszone kurki. Doprawić solą i pieprzem, smażyć na małym ogniu od czasu do czasu mieszając, aż kurki będą szkliste i miękkie, przez około 5 minut, nie rumienić. Dorzucić posiekane ząbki czosnku, ostre płatki papryki i posiekane pistacje. Smażyć jeszcze około 1 minute. Podlać sokiem z cytryny, wsypać połowę posiekanej natki pietruszki, zagotować. Zdjąć z ognia, wrzucić na sos makaron, wszystko wymieszać. Podawać posypane serem parmezan i natką pietruszki