Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron Papardelle z kurkami i pistacjami w sosie alio di oil, eksplozja smaku i aromatu.
Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu ciasto. Wystarczy połączyć ze sobą ws...
Odsłon: 2879
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 9057
Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu ciasto. Wystarczy połączyć ze sobą ws...
Odsłon: 2879
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 9057
Składniki
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Rozgrzać oliwę na patelni i włożyć wszystkie opłukane i osuszone kurki. Doprawić solą i pieprzem, smażyć na małym ogniu od czasu do czasu mieszając, aż kurki będą szkliste i miękkie, przez około 5 minut, nie rumienić. Dorzucić posiekane ząbki czosnku, ostre płatki papryki i posiekane pistacje. Smażyć jeszcze około 1 minute. Podlać sokiem z cytryny, wsypać połowę posiekanej natki pietruszki, zagotować. Zdjąć z ognia, wrzucić na sos makaron, wszystko wymieszać. Podawać posypane serem parmezan i natką pietruszki