Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron Papardelle z kurkami i pistacjami w sosie alio di oil, eksplozja smaku i aromatu.
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19645
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 210
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1745
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19645
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 210
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1745
Składniki
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Rozgrzać oliwę na patelni i włożyć wszystkie opłukane i osuszone kurki. Doprawić solą i pieprzem, smażyć na małym ogniu od czasu do czasu mieszając, aż kurki będą szkliste i miękkie, przez około 5 minut, nie rumienić. Dorzucić posiekane ząbki czosnku, ostre płatki papryki i posiekane pistacje. Smażyć jeszcze około 1 minute. Podlać sokiem z cytryny, wsypać połowę posiekanej natki pietruszki, zagotować. Zdjąć z ognia, wrzucić na sos makaron, wszystko wymieszać. Podawać posypane serem parmezan i natką pietruszki