Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Marchewkowa z pomidorami na ostro"
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 235
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 79
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 116
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 235
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 79
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 116
Składniki
Mięso umyj, włóż do garnka, zalej 1,5 l wody. Zagotuj, zdejmij szumowiny, gotuj 30 minut na małym ogniu. Marchew obierz, umyj, zetrzyj na tarce lub pokrój w kostkę. Dodaj ją do zupy. Dodaj liść laurowy, ziele angielskie, ostrą papryczkę, gotuj 20 minut.
Dodaj pomidory i przecier pomidorowy, chrzan, ocet, gotuj 10 minut. Wyjmij liść laurowy i ziele, dodaj tymianek. Zagotuj.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień