Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Marchewkowa z pomidorami na ostro"
Kotlety mielone w sosie pomidorowym. Smaczny i niedrogi obiad. Do sosu dodał...
Odsłon: 22
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 136
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 212
Kotlety mielone w sosie pomidorowym. Smaczny i niedrogi obiad. Do sosu dodał...
Odsłon: 22
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 136
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 212
Składniki
Mięso umyj, włóż do garnka, zalej 1,5 l wody. Zagotuj, zdejmij szumowiny, gotuj 30 minut na małym ogniu. Marchew obierz, umyj, zetrzyj na tarce lub pokrój w kostkę. Dodaj ją do zupy. Dodaj liść laurowy, ziele angielskie, ostrą papryczkę, gotuj 20 minut.
Dodaj pomidory i przecier pomidorowy, chrzan, ocet, gotuj 10 minut. Wyjmij liść laurowy i ziele, dodaj tymianek. Zagotuj.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień