Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Meksykańska patelnia"
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 276
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 87
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 125
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 276
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 87
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 125
Składniki
czas ok. 45 min; porcja – 480 kcal, cena 5,20 zł
Obrane cebule pokrój w dużą kostkę, oczyszczony czosnek – w plasterki. Umyj kolorowe papryki. Rozkrój strąki, pozbaw gniazd nasiennych. Miąższ pokrój na kawałki. Chili oczyść z nasion, posiekaj.
W dużej patelni rozgrzej olej. Wrzuć cebulę z czosnkiem, przesmaż na złoty kolor. Dodaj mielone mięso wołowe. Oprósz je solą oraz pieprzem, starannie wymieszaj. Smaż 3 minuty.
Wsyp łyżkę mielonej słodkiej papryki, dodaj przecier pomidorowy. Duś całość, mieszając, dopóki mięso nie zacznie się rozpadać na małe kawałki. Wlej 200 ml wody. Duś dalej na małym ogniu pod przykryciem około 20 minut.
Dodaj kolorową paprykę oraz posiekane strąki chili, duś jeszcze 15 minut. W razie potrzeby, dolej wodę. Na koniec wmieszaj odcedzoną na sicie i przelaną zimną wodą fasolkę, podgrzej. Danie dopraw startą czekoladą, solą i pieprzem. Posyp listkami kolendry.Źródło: Świat kobiety