Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Meksykańska tortilla"
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30874
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3615
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 3871
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1115
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30874
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3615
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 3871
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1115
Składniki
Pierś kurczaka pokrój w kostkę, posyp pieprzem, solą i przyprawą do gyrosa. Mięso polej oliwą i odstaw na 2 godziny do lodówki. Po upływie wyznaczonego czasu usmaż mięso.
Przygotuj sos czosnkowy: wymieszaj jogurt z majonezem, przeciśnij 3 ząbki czosnku przez praskę i dodaj do sosu. Przypraw do smaku.
na sos winegret połącz z przeciśniętymi przez praskę 2 ząbkami czosnku i dopraw solą i pieprzem. Sałatę, pomidory, paprykę i ogórki pokrój. Zalej sosem winegret.
Tortillę podgrzej (w piekarniku lub na patelni). Posmaruj sosem czosnkowym, wyłóż mięso i warzywa. Zawiń. Podawaj na ciepło.Źródło: Na żywo