Do góry

Dania główne Przepis na:

Meksykańska tortilla

Meksykańska tortilla

Autor:

Przepisów i artykułów: 1757 Ocena: 14900

Dodano:

Odsłon: 2

Wypróbowany przepis na "Meksykańska tortilla"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pierś kurczaka pokrój w kostkę, posyp pieprzem, solą i przyprawą do gyrosa. Mięso polej oliwą i odstaw na 2 godziny do lodówki. Po upływie wyznaczonego czasu usmaż mięso.

  2. Przygotuj sos czosnkowy: wymieszaj jogurt z majonezem, przeciśnij 3 ząbki czosnku przez praskę i dodaj do sosu. Przypraw do smaku.

  3. na sos winegret połącz z przeciśniętymi przez praskę 2 ząbkami czosnku i dopraw solą i pieprzem. Sałatę, pomidory, paprykę i ogórki pokrój. Zalej sosem winegret.

  4. Tortillę podgrzej (w piekarniku lub na patelni). Posmaruj sosem czosnkowym, wyłóż mięso i warzywa. Zawiń. Podawaj na ciepło.

    Źródło: Na żywo

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń