Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Meksykańskie empanadas"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12402
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1399
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13314
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5646
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12402
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1399
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13314
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5646
Składniki
Zrób farsz: rodzynki sparz i osącz. Cebulę obierz, posiekaj, przesmaż na oliwie. Dodaj mięso, smaż razem kilka minut.
Wlej następnie pół litra wody i duś mięso tak długo, aż cała woda odparuje. Dodaj osączone rodzynki i przyprawy.
Z podanych składników zagnieć ciasto, dodając tyle wody, aby było plastyczne. Rozwałkuj je na grubość 1/2 cm.
Wytnij krążki o śr. 10 cm. Nałóż farsz, sklej jak pierogi. Usmaż na smalcu na złoto (możesz też upiec w 200°C). Udekoruj.Źródło: Świat kobiety