Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Meksykańskie empanadas"
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 493
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 269
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 493
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 269
Składniki
Zrób farsz: rodzynki sparz i osącz. Cebulę obierz, posiekaj, przesmaż na oliwie. Dodaj mięso, smaż razem kilka minut.
Wlej następnie pół litra wody i duś mięso tak długo, aż cała woda odparuje. Dodaj osączone rodzynki i przyprawy.
Z podanych składników zagnieć ciasto, dodając tyle wody, aby było plastyczne. Rozwałkuj je na grubość 1/2 cm.
Wytnij krążki o śr. 10 cm. Nałóż farsz, sklej jak pierogi. Usmaż na smalcu na złoto (możesz też upiec w 200°C). Udekoruj.Źródło: Świat kobiety