Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Meksykańskie empanadas"
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 41
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 26
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 51
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 111
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 41
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 26
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 51
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 111
Składniki
Zrób farsz: rodzynki sparz i osącz. Cebulę obierz, posiekaj, przesmaż na oliwie. Dodaj mięso, smaż razem kilka minut.
Wlej następnie pół litra wody i duś mięso tak długo, aż cała woda odparuje. Dodaj osączone rodzynki i przyprawy.
Z podanych składników zagnieć ciasto, dodając tyle wody, aby było plastyczne. Rozwałkuj je na grubość 1/2 cm.
Wytnij krążki o śr. 10 cm. Nałóż farsz, sklej jak pierogi. Usmaż na smalcu na złoto (możesz też upiec w 200°C). Udekoruj.Źródło: Świat kobiety