Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mielone z niecodziennym, sezonowym nadzieniem.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34680
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 913
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 358
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3993
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34680
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 913
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 358
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3993
Składniki
Bób płuczemy i wrzucamy do wrzącej, posolonej wody. Gotujemy do miękkości. Następnie odlewamy wodę i obieramy bób z łupinek. Obrany bób rozgniatamy widelcem, dodajemy do niego pokrojone w drobne kawałki suszone pomidory oraz pokrojoną w paski mozzarellę. Całość mieszamy z olejem i doprawiamy do smaku solą. Do mięsa mielonego dodajemy jajko, bułkę tartą, natkę pietruszki i pokrojoną w kostkę cebulę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, zagniatamy i dzielimy na 4 części. Nadzienie z bobu również dzielimy na 4 części. Mięso formujemy w kulkę, następnie spłaszczamy ją i na środku umieszczamy porcję nadzienia. Zalepiamy i formujemy w kotlety. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto.