Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mielone z niecodziennym, sezonowym nadzieniem.
Pyszna,lekka legumina ,dietetyczna z owocami .Dzieci będą chętnie kaszkę zjad...
Odsłon: 6597
Przepis na błyskawiczny obiad lub kolację. Przygotowywanie tego dania jest ni...
Odsłon: 58
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 2952
Pyszna,lekka legumina ,dietetyczna z owocami .Dzieci będą chętnie kaszkę zjad...
Odsłon: 6597
Przepis na błyskawiczny obiad lub kolację. Przygotowywanie tego dania jest ni...
Odsłon: 58
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 2952
Składniki
Bób płuczemy i wrzucamy do wrzącej, posolonej wody. Gotujemy do miękkości. Następnie odlewamy wodę i obieramy bób z łupinek. Obrany bób rozgniatamy widelcem, dodajemy do niego pokrojone w drobne kawałki suszone pomidory oraz pokrojoną w paski mozzarellę. Całość mieszamy z olejem i doprawiamy do smaku solą. Do mięsa mielonego dodajemy jajko, bułkę tartą, natkę pietruszki i pokrojoną w kostkę cebulę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, zagniatamy i dzielimy na 4 części. Nadzienie z bobu również dzielimy na 4 części. Mięso formujemy w kulkę, następnie spłaszczamy ją i na środku umieszczamy porcję nadzienia. Zalepiamy i formujemy w kotlety. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto.