Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonałe danie na świąteczny obiad. Przepis znalazłam na jednym z blogów. Zresztą podziwiam rękę tej blogerki Kuchnia u Broni Moje danie jest trochę zmodyfikowane, wyszło pyszne, efektowne. Jednym słowem polecam.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1292
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1730
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 128
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 531
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1292
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1730
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 128
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 531
Składniki
Filety wrzucić do miski, dodać sos sojowy i pół przyprawy do kurczaka wymieszać i zostawić nawet na 24 godziny. Filet przekroić na polówkę, rozbić w woreczku na cienki plaster, ale uwaga niezbyt cienki, ponieważ wypłynie nam farsz. Pieczarki opłukać, pokroić w poprzek. Cebulę w kostkę. Na patelnię dodać łyżkę masła, dodać pieczarki- poddusić, doprawić solą pieprzem. Rozbity filet posmarować pastą z suszonych pomidorów nałożyć łyżkę farszu, na wierzch plaster sera. Zebrać wszystko do środka, Obsznurować nicią tworząc płatki gwiazdy.
Kwiatki obsmażyć na 1 łyżce masła, odstawić do wystygnięcia.Na tym samym tłuszczu obsmażyć marchewkę i pora pokrojone w talarki. Wystudzone mięso obrać delikatnie z nici włożyć do naczynia żaroodpornego, na wierzch wsypać warzywa.
Piec w temperaturze 180 stopni około 1 godzinę Pod koniec pieczenia zalać dowolnym sosem . U mnie śmietanowy. Z sosem podpiec jeszcze 10 min.