Dania główne Przepis na:
Mięsne kwiaty z farszem

Przepisów i artykułów: 147 Ocena: 2534
Dodano: 14.12.2014
Odsłon: 3685
Składniki
- 2 duże podwójne piersi z kurczaka
- 50 dag pieczarek
- 2 łyżki pasty z suszonych pomidorów
- 1 cebula
- 1 marchewka
- 1/2 pora
- 1 opakowanie sera mozzarella
- nici do związania mięsa
- 1 łyżka masła klarowanego
- 2 łyżki sosu sojowego
- przyprawa do kurczaka
- sól, pieprz do smaku
> 6 os. | > 60 min | trudne | przystępne |
Przygotowanie
-
Filety wrzucić do miski, dodać sos sojowy i pół przyprawy do kurczaka wymieszać i zostawić nawet na 24 godziny.
Filet przekroić na polówkę, rozbić w woreczku na cienki plaster, ale uwaga niezbyt cienki, ponieważ wypłynie nam farsz. Pieczarki opłukać, pokroić w poprzek. Cebulę w kostkę. Na patelnię dodać łyżkę masła, dodać pieczarki- poddusić, doprawić solą pieprzem.
Rozbity filet posmarować pastą z suszonych pomidorów nałożyć łyżkę farszu, na wierzch plaster sera.
Zebrać wszystko do środka, Obsznurować nicią tworząc płatki gwiazdy.
-
Kwiatki obsmażyć na 1 łyżce masła, odstawić do wystygnięcia.Na tym samym tłuszczu obsmażyć marchewkę i pora pokrojone w talarki. Wystudzone mięso obrać delikatnie z nici włożyć do naczynia żaroodpornego, na wierzch wsypać warzywa.
-
Piec w temperaturze 180 stopni około 1 godzinę
Pod koniec pieczenia zalać dowolnym sosem . U mnie śmietanowy. Z sosem podpiec jeszcze 10 min.
Komentarze do przepisu (4)

asiella88 14 grudnia 2014Zgłoś do usunięcia
tylko co to za sos śmietanowy i pasa z suszonych pomidorów ? Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

asiella88 14 grudnia 2014Zgłoś do usunięcia
super coś bardzo nowego na pewno spróbuję5 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 14 grudnia 2014Zgłoś do usunięcia
Bardzo ciekawy i apetyczny pomysł na atrakcyjne danie z mięsa :-).Muszę wypróbować :-)
3 Kto głosował? | Odpowiedz