Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Minifrittaty z brokułami"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 773
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 908
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2799
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 773
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 908
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2799
Składniki
Rozgrzej piekarnik do temperatury 190 st. C. Podziel brokuł na bardzo małe różyczki, wrzuć je do garnka z gotującą się osoloną wodą i blanszuj przez 3 minuty. Odcedź i przelej zimną wodą.
Roztrzep jajka widelcem. Dodaj do nich sól i pieprz. Wysmaruj silikonowe foremki na muffinki masłem.
Na dnie każdej połóż różyczkę brokułu, oprósz odrobiną startego żółtego sera, zalej masą jajeczną. Pamiętaj, by nie wypełnić foremek do końca, bo frittaty lekko urosną. Na wierzch dodaj jeszcze odrobinę sera.
Zapiekaj frittaty 15 minut, sprawdzając, by zbyt mocno się nie zarumieniły. Udekoruj listkami pietruszki.
<strong>Czas przygotowania: ok. 30 minut, dla 4-6 osób</strong>Źródło: Olivia